V historii šampaňského
existují vína, která byla míchána za účelem vyšší sladkosti, a obvykle byla
označována výrazem „rich“. V některých zemích si konzumenti přidávali do svého
šampaňského cukr, aby si víno doladili podle své chuti a udělali ho osobitější.
Veuve Clicquot obnovilo tuto tradici s RICH - svěžím vínem s vyšší sladkostí.
Bohatou směs tvoří Pinot Noir (45
%), hlavní pilíř vinařství Veuve Clicquot, který dává šampaňskému strukturu.
Velký podíl Meunier (40 %) dodává směsi kulatost a ovocnost a konečně
Chardonnay (15 %) víno doplňuje o další svěžest.
Výjimečnost šampaňského Rich
spočívá v dosáži 60 g/l, která zvýrazňuje aroma směsi. "Cukr v šampaňském
je jako koření v receptu. Správné použití dokáže zvýraznit specifická aromata a
pohrát si s chutí."