Barva: Medová
Aroma: Lehká květinová vůně, opepřená kořenitým
dřevem a sladkými tóny
Chuť: Dokonalá rovnováha kořenitých, ořechových a
vanilkových tónů s nádechem sladkého sherry a výjimečnou hladkostí
Destilace
Hladkost whiskey Jameson pochází z jedinečného trojitého
destilačního procesu. Je to metoda, kterou založil již zakladatel palírny John
Jameson a jeho dědictví dodnes následuje vrchní palírník Brian Nation.
Zrání
Whiskey zraje v sudech po bourbonu a španělské sherry.
Příběh
Možná si vzpomínáte na Jameson Ten nebo Crested Ten?
Od tohoto označení palírna upustila, ale skóre zůstává. Whiskey v Jamesonu
lahvovali až v 60. letech minulého století. Jameson Crested je oslavou a poctou
prvním kapkám, které naplnili na Bow Street.
V roce 1780 John Jameson zavedl způsob výroby irské
whisky, kterého se od té doby v palírně hrdě drží. Jak si dokážete představit,
výroba míchané irské whisky, která je oblíbená již více než dvě století,
vyžaduje hodně. V Jamesonu jsou hrdí na to, že provozují jednu jedinou palírnu,
což znamená, že mají plnou kontrolu nad výrobním procesem, od zpracování obilí
až po lahvování. Když přijde čas na míchání, Head Blender Billy Leighton
používá pouze whiskey, které vznikly v areálu palírny. Díky tomu jsou schopni
vyrábět širokou škálu různých whiskey, aniž by museli klepat na dveře jakékoli
jiného lihovaru.