Pernod Absinthe je vyroben z velkého množství rostlin, včetně slavného pelyňku z Pontarlier a zeleného anýzu a tajných bylin, které dávají absintu krásnou zelenkavou barvu. Historie tohoto likéru začala v roce 1805, kdy Henri Louis Pernod založil Pernod Fils, první absintový lihovar ve Francii. Lihovar vyráběl absint až do roku 1914, kdy byl ve Francii zakázán. Po letech zákazu se nyní Pernod Absinthe opět vyrábí v novém lihovaru v Thuir podle receptury nalezené v rukopisu z 19. století za využití tradičních procesů bez jakéhokoliv podílu cukru, v souladu s platnými právními předpisy. Tato značka dodnes zaujímá přední příčky ve světové produkci absintu.
Obsah alkoholu: 68 %
Návrh na servírování
Nalijte malé množství absintu do skleničky a na její okraj položte absintovou lžičku s cukrem. Velice pomalu dolévejte ledovou vodu v poměru 3 : 1 až 5 : 1 přes cukr na absintové lžičce.