100% jablko
100 % jablečná šťáva
Látky obsažené v jablku jsou velmi různorodé a velmi cenné. Jablka obsahují vodu, vitamíny, minerální látky, stopové prvky a bioaktivní substance, které jsou nepostradatelnou součástí zdravé výživy.
Důvodem je vysoký obsah sekundárních rostlinných látek, jako jsou fenolové kyseliny a flavonoidy. Obsahují pektin, který váže v žaludku tuky a cholesterol.
Jablka obsahují 3 až 16 % cukrů na 100 g čerstvé hmoty. Z tohoto důvodu lze hovořit o jablku jako o ideálním dodavateli energie.
100% ovocná a zeleninová šťáva je vyrobena z pečlivě vybraného, kvalitního ovoce a zeleniny, pocházející z certifikovaných sadů a od prověřených pěstitelů.
Ovoce a zelenina je před zpracováním ručně tříděna a senzoricky kontrolována. Plody jsou omyty vodou, následně drceny a vsypány do lisu. Vylisovaná šťáva je poté filtrována a ošetřena pouze šetrnou pasterací. Ještě za tepla je šťáva plněna do ekologického obalu Bag-in-box, který dokáže uchovat šťávu v nezměněném stavu a 100 % čerstvosti minimálně 12 měsíců.
Přítomnost sedimentu (vlákniny) je charakteristickým znakem přírodního produktu a je zcela nezávadný. Chuť a barva jednotlivých šarží se může lišit v závislosti na odrůdě surovin a ročním období.
3l, 5l a 10l
Balení, ve kterém se k vám dostává mošt se odborně nazývá bag-in-box. Jeho hlavní předností je schopnost uchovat mošt v nezměněné kvalitě po velmi dlouhou dobu. Jak je to možné? Mošt je po vylisování ošetřen pasterací při 82°C a okamžitě plněn do potravinářského pytle, který je vakuově uzavřen výpustným ventilem. Vak je následně vložen do kartónové krabice, která zabraňuje přístupu světla. Takto vyrobený, ošetřený a uložený mošt je možné skladovat až 12 měsíců, aniž by se změnila jeho chuť, obsah vitamínů a čerstvost.
Obal zamezuje oxidaci, která je hlavní příčinou znehodnocování potravin. Po otevření, čepujete mošt ventilem, který zamezuje přístupu vzduchu do pytle. Pytel se kolem tekutiny totiž smrskává až do úplného vyčerpání svého obsahu. Díky tomu vám vydrží po otevření čerstvý až 4 týdny.