Slavný Mojito koktejl se zrodil v dusných
barech předrevoluční Havany. Talentovaní barmani tentkrát využili hojné úrody
místní divoce rostoucí máty peprné, tzv. „YERBABUENA“ (doslovný překlad „dobrá
tráva“) a přidáním třtinového cukru, limety a rumu, vytvořili osvěžující
koktejlovou senzaci, která správně dochutila smyslný, kubánský, noční život.
Dosud časově náročná příprava Mojit, vyžadujícím tvoření jednoduchého sirupu
drcením limetky a mátových lístků, stejně jako hledání příslušných ingrediencí,
se špatně ujímala na mezinárodní barové scéně. S MONIN Mojito Mint je příprava
Mojita snadná.Stačí přidat rum, sodovou vodu a pár kapek limety! Mojito je nyní
jasnou hvězdou mezi majiteli amerických barů a restaurací. Monin Mojito Mint s
její osvěžující mátovo-limetkovou příchutí, Vám pomůže při přípravě nespočetně
druhů nealkoholických nápojů.