Karamel je jednoduše karamelizovaný cukr tradičně
získávaný tavením cukru v nádobě s vodou. Právě zahřívání a tání krystalů cukru
dává karamelu jeho charakteristickou barvu a výraznou chuť. Chuť karamelu je
oblíbena jako chuť základní i jako harmonický doplněk dalších příchutí. MONIN
Karamel sirup nabízí velkou flexibilitu použití. Karamelovou příchuť oceníme
při přípravě ochucených kávových nápojů, cocktailů, zákusků a dalších
kulinářských výrobků.
Barva:
Tmavě hnědá s nádechem tónů mědi.
Chuť: Výrazná, temná vůně a charakteristická chuť s nádechem jakoby připálení;
chuť bonbónů, dozvuk karamelizovaného cukru.
Tipy: Karamelový sirup MONIN se zejména v kávových nápojích výborně doplňuje s
ovocnými příchutěmi jako jsou třeba MONIN Jablko nebo Hruška. Jednou z
nejoblíbenějších kombinací je jeho mix s MONIN Lemon Pie sirupem v perfektně
vyváženém mléčném cocktailu.
Použití: Kávy, mléčné cocktaily, míchané dezertní nápoje.