Džem "Borůvka" 20 g
Džemy vynikají jedinečnou harmonií chutí a vůní létem prosluněného ovoce. Základem pro jejich výrobu je kusové ovoce, dodávané především prostřednictvím pulpy (mražením konzervované kusové ovoce nebo jeho části). Díky své méně tuhé konzistenci se hodí nejen k namazání na pečivo, palačinky nebo lívance, ale i k promazávání kynutých, třených a piškotových moučníků, perníků či dozdobení dezertů.
Džem jablečno-borůvkový "Borůvka". Hmotnost: 20 g
Ve 100 g výrobku je obsaženo 70 g přírodních sladidel. Pro výrobu 100 g hotového výrobku bylo použito 45 g ovoce.
Výrobek obsahuje zbytkový konzervant (oxid siřičitý) ze suroviny.
Hlavní suroviny:
Cukr, jablka (35 % hm.), borůvky (10 % hm.), regulátor kyselosti: kyselina citronová, želírující látka: pektin, aroma.
Průměrné výživové údaje na 100 g výrobku
- energetická hodnota 1 196,00 kJ
- energetická hodnota 282,00 kcal
- tuky 0,10 g
- sacharidy 70,10 g
- z toho cukry 69,40 g
- bílkoviny 0,10 g